Námestie sv. Egídia po druhýkrát ožije festivalom Made in Slovakia

30.07.2013 Poprad

Poprad 30. júla (TASR) – Popradské Námestie sv. Egídia ožije už po druhýkrát festivalom Made in Slovakia – ochutnaj Slovensko. Ide o festival jedla, vína, hudby a remesiel, ktorého 2. ročník organizuje Občianske združenie Pre mesto v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Región Vysoké Tatry.
„Program festivalu začne v stredu 31. júla, keď od 10.00 hodiny budú návštevníkom i obyvateľom mesta Poprad k dispozícii výstavno-predajné trhy. Oficiálne zahájenie podujatia je na programe krátko pred 17.00 hodinou a doplní ho vystúpenie skupín Zóna dilemy a Perpetum Mobile,“ objasnil predseda občianskeho združenia Pre mesto Ondrej Kavka.
Výstavno-predajné trhy budú na námestí až do soboty 3. augusta. Program doplní vo štvrtok o 18.00 hodine vystúpenie populárnej slovenskej skupiny Peter Bič Project, v piatok o 16.30 h. vystúpi kapela Ščamba a po nej sa divákom predstaví Katka Knechtová. V rámci trhov sa v Poprade predstaví 84 vystavovateľov.
„Na predajných trhoch sa odprezentujú slovenskí výrobcovia potravín, chýbať nebudú vinári, výrobcovia syrov, piva a remeselníci, ako napr. drevorezbári, košikári, medári, medovnikári, pekári, maliari či výrobcovia odevov a šperkov. Najviac sa teším na pravé slovenské kuriatka bez antibiotík, slovenský parmezán a bohatý kultúrny program," uzavrel Kavka.
 

Vyberte región